Der er lige så mange relationer til træning, som der er mennesker HVAD ER TRÆNING FOR DIG?
HVAD ER DIT FORHOLD TIL AT TRÆNE?
Det er nemt for ens holdning til træning at blive låst. Vi vænner os til en måde at træne på, og efterhånden bliver den træningserfaring en standard for, hvordan vi synes en fuld træningssession skal opleves.
Det kan være alt fra, at vi hver gang vi løber skal løbe mindst seks kilometer, eller at vi hver gang vi dødløft skal stoppe ved en bestemt vægt. De fleste af os har en eller anden form for standard, der fungerer som en rød tråd gennem alle vores træningspas. Noget der bekræfter, at "nu træner jeg".
I VORES HOVED...
... skabes endelige begreber, som så bliver til konstruerede naturlove. Dette sker både bevidst og ubevidst.
En grund til dette kan være, at de fleste af os er vanemennesker. Vi kan godt lide kontrol og rutiner. Især når det kommer til noget, som vi finder udfordrende. Så er det rart at vide præcis, hvad vi giver os til, hver gang vi snører løbeskoene.
Men disse vaner behøver ikke at betyde, at vi tager det roligt på os selv. Vi kan også ved et uheld sætte barren meget højt for, hvad der tæller som en træningssession. Et eksempel på dette kunne være, at vi altid skal lave de ekstra brændende gentagelser for at sikre, at vi har gjort det, vi skal. Så kan netop den indgroede slutspurt blive den faktor, der får os til at ryste inden kommende træningspas.
De dage, hvor vi ikke føler, at vi har kræfterne til at gennemføre den type træning, vi plejede at lave, bliver nemt dage, hvor vi overhovedet forsømmer at træne.
MOD DISSE TANKER VIL VI GØRE OPPRØR
I stedet mener vi, at alle former for fysisk aktivitet kan klassificeres som motion. Så længe vi bevæger os, trænes vores kroppe. Der er derfor ikke noget konkret rigtigt eller forkert, når det kommer til, hvor meget vi skal træne for at kunne sige ”jeg trænede i dag”. Det ser vi som en enorm frihed. Vi behøver ikke adlyde nogen uskrevne regler for at se os selv som træningsmennesker.
Denne frihed kommer naturligvis med et stort ansvar. For hvis vi ikke bevæger os ret meget, får vi heller ikke de resultater, vi måske leder efter med vores træning. Noget du sikkert allerede kunne finde ud af.
HVORFOR SKRIVER VI DETTE OPSLAG?
Vi skriver dette indlæg for at hjælpe dig med at udvide din tænkning omkring begrebet træning. Motion er ikke en bestemt værdi eller en konstant. Det er ikke noget, man gør eller ikke gør.
Vi håber, at du vil være i stand til at sænke barren, når det kommer til at begynde at træne, for at opleve din træning som mere glædelig. Det er ikke alt eller intet. Fordi al bevægelse er god. At komme op af sofaen for at lave ti armbøjninger tæller som træning. Og hvis vi skulle tilføje ti squats efter det, har vi fået endnu mere træning. Tærsklen for at begynde at bevæge sig er derfor minimal. Bare det at komme ud af startgraven er en succes, så er det kun dig der vælger hvor langt du vil gå i dag.
Det er bare et spørgsmål om at komme i gang.