Gratis fragt på alle ordrer over 700 kr!

Det finns knep som hjälper!

DER ER tricks, der hjælper!

VI HAR TIDLIGERE SKREVET OM...

...hvad træningsømhed egentlig er.
Kort fortalt er træningsømhed den mærkbare smerte, vi føler, når en muskel bliver betændt efter hårdt arbejde og sammenbrud.

Her er nogle råd til, hvordan du undgår træningsømhed, samt hvordan du behandler ømheden, når den først opstår.

Undgå træningsømhed.
Træningssmerter opstår, når belastningen af ​​vores muskler bliver "for stor". Stor anstrengelse fører til mange mikroskopiske skader på muskelvævet og omfattende betændelse efterfølgende.
Ved gradvist at øge træningsintensiteten får musklerne tid til at tilpasse sig den øgede belastning.

"Repeated Bout Effect" eller "Repetition effect" kaldes det fænomen, når gentaget arbejde fører til, at musklerne vænner sig til belastningen af ​​arbejdet og ikke i samme grad udvikler træningssmerter. Dette sammen med god hydrering og en afbalanceret kost skaber gode betingelser for, at kroppen undgår længere tids muskelbetændelse.

HVAD KAN VI GØRE FOR BEHANDLING AF MOTIONSØMME?

Hvile. Først og fremmest har musklerne brug for tid til at restituere sig. God søvn, fred og ro er altid et godt grundlag for at komme smerterne til livs.

Kryoterapi. Ønsker man at øge kroppens evne til hurtigt at komme tilbage på sporet, har kryoterapi vist sig at have en positiv effekt på restitutionen. At bruge isposer, tage et koldt bad eller skylle de trætte muskler med koldt vand kan lindre smerterne.

Let fysisk aktivitet. Selv let træning som gang, cykling og/eller afslappet svømning bør hjælpe med at øge blodcirkulationen uden at belaste musklerne væsentligt.

Ved stærke muskelsmerter kan du også overveje at tage antiinflammatoriske lægemidler, men undgå overforbrug af smertestillende medicin. Det er kun, hvis smerterne varer ved, at du skal søge læge.

SE ET UDVALG AF VORES RYGHÆVENDE OG HYPER FORLÆNGELSESBÆNK NEDENFOR: